sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Yhteinen, jaettu lastenhuone

Kurkistus lastenhuoneen sisustukseen.
Meidän perheeseen kuuluu kolme lasta. Kaksi poikaa, 8 ja 10 vuotiaat, sekä tyttö, kohta 2 vuotta. Lapset ovat olleet toistaiseksi sitä mieltä, että yhteinen huone on paras ja turvallisin paikka, joten koko kolmikko nukkuu ja puuhailee samassa huoneessa. Tyttö kylläkin viettää suuren osan päivästään tuvan puolella, joten suurin osa hänen tarvikkeistaankin on muualla, kuin lastenkamarissa.
Huoneessa neliöitä on noin 15, mutta sopu sijaa antaa. Toimivaksi huoneen tekee myös se, että ikkuna on vain yhdellä seinällä ja kahdella muulla on ovet. Kun talon alakerran kaikki ovet avaa, niin rallirata on valmis, ympyrää juostessa! 
 
Tilan tuntua ja järjestystä on tuotu ikean tromsö parvisängyllä, jonka alle saatiin suosittu oleilu- ja pelipiste (läksyt kun tupataan tekemään tuvan pöydän äärellä, lähellä aikuisia). Parvisänky on 140cm leveä, ja siellä nukkuvat koulupojat sulassa sovussa, ja selailevat Aku Ankkojaan lukulampun valossa. Tytön pinnasänky on sijoitettu rauhalliseen kulmaan parvisängyn jalkopäähän, ja näin sujuu yöunet rauhaisesti koko kolmikolta. Kavereita mahtuu kylään mukavasti ja huoneen aktiivisista hetkistä pitävät huolen kiipeilyseinä, sirkusteltta, pujotteluputki, nyrkkeilysäkki, sekä pyöreät ja liukumattomat matot, joilla voi loikkia saarelta toiselle.
 
Vaikka talon emäntänä rakastankin eniten vaaleutta ja selkeyttä, niin lapsille on ihana laittaa huoneeseen iloa ja pirteyttä. Tästä kamarista löytyy väriä ja elämää!

 
 
Kaksi, kahdeksan ja kymmenvuotiaat jakavat tilan omasta tahdostaan muitta mutkitta. Yläkerrassa odottaisi huone, pintojaan vailla, mutta sillä ei ole pidetty kiirettä, sillä kolmikko nauttii ainakin toistaiseksi tunnelmasta, minkä vaan porukalla voi saada kasaan.
 

Turvallisessa pinnasängyssä nukahdetaan seinäkankaan ja kuumailmapallon kavereille jutellen ja heille kerrotaan hyväntuulisena myös aamun ensimmäiset tarinat. Tässä sängyssä nukkuu varsinainen hyväntuulen tuoja!

 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti