sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Vanha pulpetti

Olen aina haaveillut, että olisipa upeaa, kun omistaisi vanhan koulun!
Olisi liikuntasali puolapuineen ja kiipeilyköysineen, pulpetteja rivissä, karttatelineitä, opetustauluja ja muuta ihanaa, vanhaa kolutarviketta. Tokihan tuo ajatus vanhasta kolusta lämmityskuluineen ei ihan kotiäitinä onnistuisi, mutta onneksi aina voi haaveilla! Eikä sillä, että oma lapsuuden kouluaika olisi jotenkin erityisen auvoista ollut, mutta ajatus pulpeteissa olevista pikku oppilaista on viehättävä ajatus.
Itselleni kun kotiin on kertynyt kaikenlaista vanhaa tavaraa vaikka kuinka, niin tokihan joukkoon on eksynyt myös kouluaarteita; pari opetustaulua, helmitaulu, rei´ittäjä, kirjoja, ja se tärkein, kahden istuttava pulpetti mustepullorei´illä. Pulpetti oli aikoinaan myynnissä, poikien ollessa vielä aivan pieniä, keltaisessa pörssissä. Paljoa se ei maksanut, sillä ostimme sen ikäänkuin ylimääräisenä kerrossänkykauppojen yhteydessä. Ja pulpetti oli juuri sellainen, jollaisesta olen aina tykännyt. . Lakattu vanhan puun värinen. Se oli sattumoisin kohdalle osunut nappilöytö! Muistelen, että näitä pulpetteja olisi kahta kokoa, pienemmille oppilaille, ja sitten isommille. Tämä on sitä pienempää kokoa, mutta siitä huolimatta itsekin siihen mahdun, kun oikein änkeän. Pulpetista löytyy kassikoukut ja kansiluukun alta tuki, jolla kansilevyn saa korotettua suoraan. Kynälle on oma lokeronsa ja selkänojat ovat tukevat.
Siinä ovat viihtyneet pojat piirtämässä, ja nyt on pikkuneidin vuoro. Meillä on siis koottu kaikki vanha kouluaiheinen tavara yhteen ja tehty pieni kouluseinä tuomaan tunnelmaa vanhasta kolusta. Vielä kun löytäisi jostakin ikivanhat puolapuut jatkoksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti