maanantai 11. maaliskuuta 2013

Pöydän tuunailua

Meillä on keittiössä sellainen kuuden hengen pöytä, tylsähkö, keskiruskea.
Pitkään olen sitä tiiraillut sillä silmällä, että jotain tarttis tehdä, mutta mitä! Valkoiseksihan voisi maalata, mutta olisi aika pliisu. Ehkä sekin vielä joskus tapahtuu, ja silloin päälleen tulee lasi ja alle wanhoja mainoksia, mutta sitä ennen jotain oli keksittävä.
Pöytä on hirmu tukeva ja tilava meidän perheelle, joten ulkonäkö oli vain ongelmana. Aloin siis hiomaan pintaansa karhealla hiekkapaperilla, ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Alta paljastui kaunista puuta, joka oli sävyltään vaaleata ja lämmintä. Päätin hioa lisää. Olin löytänyt pari päivää aiemmin netin kautta upeata vahakangasta, jota olin suunnitellut pöydälle piristykseksi. Nyt kun se saapui ja pöydälle paljastui uusi pinta, niin yhdistelmä näytti mahtavan erilaiselta ja sointui hienosti wanhoihin tapettiseiniin. Yleensä olen karsastanut vahakangasta kuin ruttoa, koskaan en ole semmoista tainnut pätkääkään omistaa. Mutta jotenkin ajauduin ajatuksissani vahakankaita etsimään ja törmäsin tähän vekkuliin kankaaseen, joka nyt asettui hienosti keittiöömme. Never say never.

Tässä näkyy pöytää ennen.
 
Ja tämmöinen pinnasta tuli jälkeen, tykkään!
 
Ja tässä se Tampereelta tilaamani vahakangas.
 
Toimivat yhdessä! Vielä kun saa pirtinpenkin vaaleaksi ja räsymattopehmusteen, sekä lattian hiottua ja maalattua siniharmaaksi, niin vot! Onneksi vanhassa talossa riittää tekemistä, niin ei kaikkia kerralla ehdi. Mukava tuunailla omaan tahtiin, pennejä säästellen.
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kaunis koti teillä ja ihana glogi <3 Olen nähnyt samalla kuviolla olevaa tapettia kun toi vahakangas, nopeasti katsottuna näytti pöytä ihan vanhoista lankuista tehdyltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! :)
      Tuollaisella lankkutapetilla saisi kyllä loihdittua maalaispirtin vaikka keskella kupunkia! Pöytäliinana huijaa kyllä hienosti tunnelmaa, sitä oikeaa lankkupöytää odotellessa. Tämä nykyinen palvelee niin kovin hyvin suttuisessa lapsiperheen arjessa. Lankkupöytä rosoineen lienee varttuneemmalla iällä vasta hankintalistalla. ;)

      Poista